Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Eveniment aniversar şi cultural

Viața Medicală
M. M. vineri, 25 iunie 2010
Viața Medicală
M. M. vineri, 25 iunie 2010

    Un eveniment cultural cu totul remarcabil s-a desfăşurat marţi, 22 iunie a.c., cu participarea extraordinară a Orchestrei Medicilor „Dr. Ermil Nichifor“, din Bucureşti.
    Banca Naţională a României (BNR), care a împlinit de curând 130 de ani – data de naştere exactă fiind 29 aprilie 1880, atestată prin publicarea în Monitorul Oficial a unui Decret Domnesc semnat de Principele Carol I – a hotărât, la aniversarea din această primăvară, deschiderea Zilelor Culturale ale BNR, manifestare cu o periodicitate cvasilunară. De data aceasta, invitată a fost Orchestra Medicilor (dirijor – Iosif Ion Prunner, concertmaestru – prof. dr. Mircea Penescu), care a oferit unei asistenţe selecte un program cuprinzând: Două dansuri româneşti din Transilvania (din suita Codex Caioni) de Doru Popovici, Divertismentul nr. 136 în Re major pentru orchestră de coarde de Wolfgang Amadeus Mozart, Elegie şi vals din Serenada pentru orchestră de coarde, de Piotri Ilici Ceaikovski, Polka Pizzicato de Johann Strauss şi Eine Kleine Lachmusik de Wolfgang Schröder. (...)
 

O expoziţie de „Desene glumeţe“ semnate Stelică Nena, una de numismatică şi Galeria cu portrete ale guvernatorilor Băncii Naţionale, de-a lungul timpului, semnatari fiind maeştri ai picturii române precum: Camil Ressu, Eustaţiu Stoenescu, S. Popescu, Alin Iordache, au completat programul.
    Ultimii 14 ani de activitate a Orchestrei cuprind importante realizări artistice, cu abordarea unui repertoriu diversificat, într-o stagiune de 4–6 concerte pe an, pe scena Ateneului, dar şi în străinătate. Astfel, Orchestra a efectuat turnee de concerte la Berlin, München, Wetzlar, Wiessenbach şi în Italia – unde, participând la Festivalul Internaţional de Muzică Clasică de la Montecattini Terme în Toscana şi Festivalul Lago di Garda, a câştigat premiul I. Din 2004, o parte din membrii colectivului Orchestrei au devenit fondatori ai Orchestrei Europene a Medicilor, cu sediul la Londra. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.