Newsflash
Știri

Examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” are loc în varianta clasică

de Florentina Ionescu - iun. 9 2020
Examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” are loc în varianta clasică

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, examenul de admitere 2020 la UMF „Iuliu Hațieganu” se va desfăşura și în spații din afara universității.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” va asigura cele mai bune condiții tinerilor care doresc să studieze în cadrul facultăților de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie şi a investit în închirierea unor spații suplimentare pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță, se arată într-un comunicat remis redacției. Astfel, examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va avea loc în varianta clasică, prin probă scrisă, în 25-26 iulie 2020.

umf iuliu hatieganu admitere

Consultări cu rectorii altor universități de medicină și farmacie

Întrucât numărul tinerilor interesați de profesia de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriționist sau asistent medical este tot mai mare în fiecare an, spun reprezentanții universității, a crescut și exigența examenului de admitere.

Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și dorim să le oferim cele mai bune condiții, atât la examenul de admitere, cât și pe parcursul anilor de studiu”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Mai multe spații unde va avea loc examenul

Ținând cont de situația impusă de pandemia de COVID-19, conducerea universității a luat decizia de a organiza sesiunea de admitere la nivel de licență, pentru anul universitar 2020-2021, în mai multe spaţii. În acest fel, se pot asigura condițiile optime pentru desfășurarea unei evaluări în siguranță a celor implicați în acest proces, în contextul limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru a se putea păstra distanța fizică necesară între candidați (avem în vedere aproximativ 2.000 de tineri înscrişi), examenul de admitere pentru cele trei facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate pentru acest scop.

Conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a ales să închirieze săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și la Sala Sporturilor “Horia Demian”. De asemenea, au fost rezervate sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

Candidații vor avea acces la toate materialele de protecție necesare: măști, mănuși, dezinfectant, iar distanța din aceștia va fi de minimum doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziție căminele universității, care vor fi igienizate și dezinfectate.

Evaluare și simulare în online

Pentru candidații străini interesați să studieze medicina în România, conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” a decis ca înscrierea și evaluarea acestora să se desfășoare exclusiv online. Astfel, viitorii studenți internaționali vor putea veni la Cluj-Napoca doar la toamnă, la începutul anului universitar.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire pe o platformă online și la o simulare a examenului de admitere, în același sistem, anunță reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu”. Rezultatele obținute la simulare au fost foarte bune, se mai arată în comunicat.

Două zile de examene

Examenul de admitere pentru ciclul de licență, anul universitar 2020-2021, va avea loc în zilele de 25 și 26 iulie 2020. În 25 iulie va avea loc proba pentru specializările farmacie, asistență medicală generală, radiologie și imagistică, balneofizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară și nutriție și dietetică.

Duminică, 26 iulie, vor susține examenul de admitere candidații pentru programele de studiu medicină și medicină dentară. Toate detaliile privind organizarea examenului de admitere vor fi disponibile în Ghidul Admiterii, care va fi publicat pe site-ul universității www.umfcluj.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe