Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Examenul de simulare a admiterii la UMF „Iuliu Hațieganu” a avut loc online

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 18 mai 2020, ora 15:49

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 16 mai, cea de-a XI-a ediţie a examenului de simulare a admiterii.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, concursul s-a adaptat cerinţelor impuse de contextul epidemiologic actual şi s-a desfăşurat în premieră online, pe platforma Hypertalk Education.

La concurs s-au prezentat 1.482 candidați interesaţi de profesiile din domeniul sănătate.

examen online cluj-napoca
Sursă imagine: Pixabay

 

Începând din luna martie, în cadrul acestei platforme au fost susținute cursuri de pregătire pentru fiecare program de studiu. Ulterior, cadrele didactice ale universității au asigurat suportul online, răspunzând la întrebările adresate de către candidați.

Cursurile au rămas la dispoziția acestora până în data de 15 mai.

„Candidații au avut acces la platformă pe baza unui cont propriu, atribuit de către organizatori. A fost asigurat suportul pentru a ușura utilizarea platformei prin postarea pe site-ul universității, în secțiunea dedicată examenului de simulare, a unui ghid de utilizare a platformei”, se arată în comunicatul de presă.

Candidații au avut acces la un tutorial privind modalitatea de susținere a examenului de simulare, cu toți pașii de parcurs pentru a participa la examen.

„La examenul de simulare, subiectele au fost elaborate în conformitate cu modelul subiectelor de admitere, respectând numărul de întrebări, precum și intervalul de timp alocat. Liceenii au avut ocazia să-și verifice cunoștințele, să se familiarizeze cu formatul subiectelor de admitere și să-și exerseze abilitățile de încadrare în timp. Ei au avut la dispoziţie două ore pentru a susţine proba desfăşurată după sistemul «grilă» al întrebărilor cu răspunsuri multiopționale”, informează sursa citată.

În data de 17 mai a fost afișată clasificarea finală a candidaților, după analiza contestațiilor. Clasificarea a fost realizată pe programe de studiu. Astfel, la programul de studiu Asistență Medicală Generală au fost obținute trei note maxime. La programul de studiu Medicină și Medicină Dentară, nota maximă obținută a fost de 9,91.

„Am dorit să acordăm în continuare un sprijin real elevilor care visează la o carieră în domeniul medical şi să le oferim o modalitate de a-şi testa nivelul de pregătire, dincolo de dificultăţile impuse de condiţiile actuale”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Examenul de admitere în ciclul universitar de licență se va face prin metoda tradițională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Etichete: UMF “Iuliu Hațieganu” admitere examen de simulare candidati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.