Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Expert OMS: medicii de familie, rol sporit în vaccinarea populației

Viața Medicală
L. Budin marţi, 9 noiembrie 2021, ora 12:48

Accesul la testare şi întărirea rolului medicilor de familie în vaccinarea populaţiei ar putea contribui la depăşirea actualei crize din România, consideră dr. Heather Papowitz, expert OMS.

Heather Papowitz, expert în în managementul situațiilor de criză din cadrul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății Europa, a subliniat că testarea din timp este extrem de importantă, informează Agerpres.

heather_popowitz_oms
Sursă foto: Facebook Instituția Prefectului Județul Brașov

 

Este important să fii introdus în sistem cât mai devreme, dacă este nevoie”, a spus dr. Papowitz.

Totodată, expertul OMS a arătat că trebuie întărit rolul medicilor de familie şi că e nevoie ca acestora să li se ofere instrumentele şi resursele necesare pentru a se implica în testare şi vaccinare.

În urma vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, expertul a arătat că autorităţile trebuie să se asigure că există personal suficient.

Delegaţia OMS  - formată din dr. Heather Papowitz, dr. Brett Craig, expert în vaccinare, dr. Cassandra Butu, director interimar al Biroului OMS România și Andreea Popescu, ofițer național la Biroul OMS România - mai are prevăzute, în cadrul vizitei din județul Braşov, deplasări la Spitalul Municipal Săcele şi în comuna Apaţa.

Ambele locuri au fost alese ca fiind zone defavorizate din judeţ, în contextul în care experţii caută soluţii pentru procentul relativ scăzut de vaccinare din mediul rural românesc.

Etichete: expert oms rol sporit medici de familie vaccinare anticovid acces la testare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.