Newsflash
Știri

Experţi în neurologie și cercetare ştiinţifică, la conferința EFNR-WFNR

de L. Budin - mar. 31 2023
Experţi în neurologie și cercetare ştiinţifică, la conferința EFNR-WFNR

Medici neurologi din 11 ţări s-au întâlnit la Bistriţa, la conferința internaţională de neuroreabilitare, organizată de federaţia mondială şi cea europeană a societăţilor de neuroreabilitare.

Evenimentul a fost prezidat de preşedintele Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare, prof. dr. Dafin Mureşanu, şi preşedintele Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Neuroreabilitare, prof. dr. Volker Homberg, iar din partea autorităţilor locale au fost invitaţi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, informează Agerpres.

creier-sanatate-mintala

Dafin Mureşanu, originar din judeţul Bistriţa-Năsăud, a ţinut să aprecieze investiţiile în domeniul medical făcute în ultimii ani la spitalul judeţean din Bistriţa.

Ceea ce s-a întâmplat cu sistemul de sănătate este remarcabil. Aveţi un sistem de sănătate local bine pus la punct, lucrurile funcţionează la Bistriţa şi cred că Bistriţa merită o expunere internaţională din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere al cercetării, cât şi din punctul de vedere al introducerii într-o zonă mai vizibilă de activitate medicală. Lucrurile evoluează într-un mod extrem de favorabil, peste media evoluţiilor în general în România”, a spus el, în deschiderea lucrărilor conferinţei.

Conferinţa regională est-europeană EFNR-WFNR a reunit experţi în domeniul neurologiei şi al cercetării ştiinţifice medicale, printre temele propuse spre abordare numărându-se aspecte farmacologice privind recuperarea funcţională în leziuni cerebrale post-acute, concepte actuale privind cercetarea şi practica clinică în neurorecuperare, declinul cognitiv post accident vascular cerebral, evoluţii recente în tratamentul leziunilor cerebrale traumatice, rolul motivaţiei în neuroreabilitare, neuroreabilitarea asistată de inteligenţa artificială în cazul pacienţilor cu AVC şi tratamentul imunomodular în cazul pacienţilor cu scleroză multiplă.

O fundație lansează Ghidul de însoțire a copilului în experiențe medicale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe