Newsflash
Știri

FABC înființează „Tumor Boardul” oncologiei romanești

de Dorina Novac - ian. 26 2023
FABC înființează „Tumor Boardul” oncologiei romanești

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a înfiinţat un consiliu ştiinţific consultativ, format din experți reputați din țară – „Tumor Boardul” oncologiei româneşti.

FABC

„Consecvența valorilor și principiilor care ne călăuzesc activitățile desfășurate de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) în beneficiul pacienților, organizația noastră dorește să-și consolideze reputația instituțională ca actor nonguvernamental implicat în inițiative semnificative din perspectiva sănătății populației. În acest scop, Consiliul Director al FABC a hotărât înființarea unui consiliu științific consultativ, format din experți reputați din țara noastră, pe a căror expertiză să ne putem baza atunci când decidem să inițiem proiecte noi, astfel încât inițiativele noastre să fie aliniate evidentelor științifice la zi și priorităților de sănătate publică din țara, în interesul pacienților de azi și de mâine”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Planul Național de Cancer: e necesar un grup de lucru extins pentru implementare

O primă întâlnire a acestui consiliu a avut loc, online, în data de 18 ianuarie, unde s-au hotărât întâlniri periodice, crearea unei platforme de comunicare între membrii consiliului, și modalități de abordare a activității acestuia.

„Am invitat să facă parte din acest consiliu reputați specialiști din domeniu care, au acceptat această propunere onorându-ne dar și obligându-ne la a păstra activitatea FABC la aceleași cote ca și până acum (https://fabc.ro/consiliul-stiintific-fabc/). Ne dorim ca acești reputați specialiști, cei care veghează direct la sănătatea noastră, oferindu-ne o noua șansă la viață, să se implice pentru a-și putea desfășura nobila activitate în folosul nostru, în cele mai bune condiții și cu acces la cele mai noi tratamente si investigații”, precizează reprezentanții FABC.

În contextul elaborării normelor de aplicare ale Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului de către MS, FABC dorește ca acest Consiliu să elaboreze și să propună analize de specialitate echipei desemnate de MS, să creioneze aceste norme pentru implementarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului.

„Lucrând alături de autorități în acest sens, șansele noastre de supraviețuire/vindecare vor crește proporțional, iar satisfacția muncii tuturor specialiștilor, să fie una deplină”, transmite sursa citată.

Cu acordul membrilor consiliului Științific, Consiliul Director al FABC a numit acest consiliu „Tumor Boardul” oncologiei românești, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicați în sistemul de sănătate că, doar lucrurile elaborate în echipă pot genera succes și pot salva vieți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe