Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Facebook lansează în România funcția „Donări de sânge”

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 29 septembrie 2021, ora 17:10

Facebook, în colaborare cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională, lansează funcția „Donări de sânge”, care va ușura procesul de donare pe teritoriul României.

La fiecare câteva secunde, o persoană are nevoie de o transfuzie de sânge pentru a fi salvată. Pandemia COVID-19 a schimbat modul și locul în care oamenii pot dona, ceea ce a făcut ca milioane de pacienți să nu aibă acces la această componentă esențială a serviciilor de sănătate moderne, se arată într-un comunicat.

Blood Donation

Din 29 septembrie, toți utilizatorii Facebook din România cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani se vor putea înscrie pentru a primi notificări despre posibilitățile de donare, din amplasamentele aflate în vecinătate. Centrele de donare validate vor putea face postări despre nevoile de sânge, iar acestea vor fi distribuite către persoanele care utilizează funcția respectivă.

Din 2017, de la lansarea funcției Donări de sânge, peste 100 de milioane de persoane din mai mult de 35 de țări s-au înscris pe Facebook, pentru a primi notificări despre posibilitățile de donare.

Contextul epidemiologic actual face ca numărul donatorilor de sânge și plasmă să fluctueze, aspect ce influențează în mod direct predictibilitatea asigurării cu sânge și componente din sânge a spitalelor și, implicit, salvarea de vieți omenești. (...) Existența celor 44 centre de donare pe tot teritoriul României presupune raportarea la situații geografice și demografice diferite, iar aici Facebook ne va oferi un ajutor important având în vedere și dezvoltarea tehnologiilor digitale. Practic, informația noastră va ajunge la persoanele care se înscriu în profilul donatorului printr-un efort minim, cu beneficii pe care ni le dorim să fie cât mai mari”, a declarat Dr. Violeta Oancea, director general al Institutului Național de Hematologie Transfuzională.

Scopul platformei  este standardizarea procesului de donare și încurajarea oamenilor să doneze.

Donatorii voluntari sunt esențiali în realizarea unei rezerve de sânge, însă în multe țări oamenii nu dețin informații despre când, unde și cum pot dona”, a spus Jacob Turowski, Head of Public Policy Facebook pentru Europa Centrală și de Est.

Etichete: functia donare de sange parteneriat facebook centre institutul national de hematologie transfuzionala utilizatori voluntari

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.