Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Factoring pentru farmacii

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 21 august 2009

Ministerul Sănătăţii are în vedere implementarea unui mecanism financiar, de factoring, prin care farmaciile să aibă posibilitatea de a cesiona facturile către distribuitori, iar aceştia, la rândul lor, să le poată sconta în sistemul bancar. (...)

   Măsura are ca scop deblocarea plăţilor în sistem, asigurarea de cash-flow necesar derulării activităţilor din companii în această perioadă, dar şi asigurarea
rulajului acestora.
   Concomitent, MS are în vedere decalarea plăţii facturilor către furnizori la 120 de zile, în cazul farmaciilor, şi la 90 de zile, în cel al programelor naţionale. Se vor asigura astfel fondurile necesare în special pentru medicina primară şi asigurarea funcţionării programelor naţionale.
   Deşi foarte utilizat în sistemul privat, dacă va fi acceptat de către Ministerul de Finanţe şi actorii din sistem, sistemul de factoring ar fi utilizat pentru prima oară în sistemul public.
   Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente a apreciat dialogul purtat cu MS şi a fost de acord că astfel de variante, care pot soluţiona situaţia plăţilor din sistem, chiar şi pentru un termen scurt, sunt extrem de necesare şi de vitale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.