Newsflash
Știri

Federația Sanitas: Cerem 3,8 milioane de lei pe lună pentru TESA

de Dorina Novac - dec. 23 2021
Federația Sanitas: Cerem 3,8 milioane de lei pe lună pentru TESA

În sistemul sanitar o importantă categorie de personal, atât ca pondere cât şi ca atribuţii stabilite prin fişa postului, o reprezintă personalul TESA, muncitorii şi personalul de deservire, potrivit Sanitas.

Reprezentanții Federației Sanitas din România au precizat că aceştia reprezintă mai mult de 25% din numărul lucrătorilor care au fost discriminaţi de amânarea aplicării etapizate a Legii 153/2017.

Sanitas

Citește și: Federația Sanitas cere Guvernului să respecte Legea salarizării bugetare

Pentru aceste categorii impactul bugetar determinat de acordarea a ¼ din diferența dintre salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021 este de :

  • Pentru salariile de bază brute: 6,5 milioane lei lunar şi 78 milioane lei annual;
  • Cheltuieli cu salariile de bază nete: 3,8 milioane lei lunar şi 45,63 milioane lei anual.

„Stimați guvernanți, impactul bugetar este unul foarte mic. Prin urmare considerăm că nu aveți niciun motiv pentru care să excludeți această categorie de personal cel puțin de la acordarea acestei tranșe de creștere salarială și așa umilitoare pentru salariații unui sistem bugetar atât de grav afectat de efectele pandemiei!”, au precizat, într-o postare pe Facebook, reprezentanții federației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe