Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Federația Sanitas: Medicii, vaccinați în proporție de 70%

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 9 august 2021, ora 09:48

Peste 60% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie au dezvoltat anticorpi în urma infectării cu SARS-CoV-2. Medicii sunt vaccinaţi în proporţie de 70%, au anunțat reprezentanții Federației Sanitas.

sanitas

„60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas.

situatia vaccinarii

Potrivit sursei citate, 55,28% dintre asistenții medicali sunt vaccinați, fie cu schemă completă, fie cu prima doză, iar medicii sunt vaccinați în proporție de 70%.

„Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinați; 68,52% sunt vaccinați (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceștia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele șase luni și au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată”, transmit reprezentanții Federației Sanitas.

sanitas 2

Numai 0,22% dintre medici declară că au contraindicații la vaccinare.

Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România.

Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021.

Etichete: Federatia Sanitas medici vaccinati anticorpi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC