Newsflash
Știri

Federaţia SANITAS protestează în faţa Guvernului

de Dorina Novac - feb. 1 2021
Federaţia SANITAS protestează în faţa Guvernului

Membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS protestează, luni, faţa Guvernului, pentru respectarea drepturilor angajaţilor din sistemul medical.

1 februarie 1990 – 1 februarie 2021: 31 de ani de activitate sindicală SANITAS! Prima aniversare în stradă, au scris reprezentanţii SANITAS pe pagina de Facebook a Federaţiei.

federatia sanitas

„De ziua noastră ne-am fi dorit o altfel de aniversare! Dar autorităţile ne obligă, prin nepăsarea cu care tratează problemele sistemului medical şi ale celui de asistenţă socială, să cerem în Piaţa Victoriei respectarea drepturilor membrilor noştri”, se arată în postare.

Membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS protestează, între orele 12:00-13:00, în faţa Guvernului.

„Membrii Consiliului Național al Federației SANITAS protestează luni, 1 februarie 2021, în fața Guvernului, în numele colegilor noștri din spitale, din centre medicale și medico – sociale, din instituții de asistență socială. Protestează pentru cei care luptă pentru viețile noastre, pentru cei care luptă de peste 12 luni cu virusul care a provocat pandemia; pentru drepturile colegilor care sunt prezenți în centrele de vaccinare sau sunt epuizați în centrele de asistență socială”, transmit reprezentanții SANITAS.

Sindicaliştii cer aplicarea corectă a Legii 153/2017, cu respectarea creșterilor salariale prevăzute pentru anul 2021 și repararea inechităților generate de această lege față de categoriile de salariați cu cele mai mici venituri din sistem.

De asemenea, cer raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată - în special a sporurilor pentru condiții de muncă - pentru toți angajații din sistemul sanitar, și acordarea stimulentului de risc pentru angajații din asistența socială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe