Newsflash
Știri

Femeile din ştiinţă

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iul. 13 2012
Femeile din ştiinţă

   Pentru al treilea an consecutiv, au fost desemnate câştigătoarele celor două burse pentru cercetare, fiecare în valoare de 42.000 de lei, acordate în programul naţional de burse UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Ştiinţă“, realizat în parteneriat cu Academia Română şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică. Acesta se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maximum 35 de ani, doctorande sau care au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară. Juriul – alcătuit din acad. Maya Simionescu, preşedinta Secţiei de ştiinţe biologice a Academiei Române şi directoarea Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „N. Simionescu“ Bucureşti, Maria Zaharescu, şef laborator combinaţii oxidice şi ştiinţa materialelor din Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ al Academiei Române, Raluca van Staden, şef laborator electrochimie din cadrul Institutului Naţional de Cercetare pentru Electrochimie şi Materie Condensată, Marius Enăchescu, directorul Centrului de Ştiinţa Suprafeţei şi Nanotehnologie din Universitatea „Politehnica“ Bucureşti, Şerban Ursu, expert CNR UNESCO, şi Gilles Antoine, din partea companiei care finanţează aceste burse – a ales-o câştigătoare la secţiunea „Ştiinţele vieţii“, din 18 aplicante, pe dr. Simona Gurzu, şef de lucrări la UMF din Târgu Mureş, medic specialist anatomie patologică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, cu proiectul „Determinări de biologie moleculară în cazuri cu cancer colorectal şi gastric, ca prim pas al modernizării diagnosticului oncopatologic şi al promovării oncoterapiei individualizate în România“. Georgeta Violeta Truşcă, cercetător ştiinţific la Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „N. Simionescu“ Bucureşti, a primit menţiune, pentru proiectul „Modelarea expresiei ApoE în macrofage în condiţii inflamatorii“. La secţiunea „Chimie“, Alina Elena Nicolescu, cercetător ştiinţific la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ Iaşi, a câştigat, în faţa altor 12 concurente, cu proiectul „Markerii de metabolism detectaţi prin spectroscopie RMN“. Alina Elena Negoi, cercetător ştiinţific la Centrul de Cercetare Catalizatori şi Procese Catalitice din Universitatea Bucureşti, a primit menţiune pentru proiectul „Dezvoltarea de noi catalizatori chirali heterogeni de tipul lichide ionice imobilizate pe nanotubuli de carbon (SLIPCs) pentru reacţii de hidrogenare asimetrică“. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe