Newsflash
Știri

Filgotinib, aprobat pentru poliartrita reumatoidă

de Dr. Mădălina Badea - aug. 7 2020
Filgotinib, aprobat pentru poliartrita reumatoidă

Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat utilizarea filgotinib pentru tratamentul formelor moderat-severe ale poliartritei reumatoide (PR)

poza 4Utilizarea filgotinib a fost aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentelor pentru tratamentul formelor moderat-severe ale poliartritei reumatoide (PR) la adulţi cu răspuns inadecvat sau cu intoleranţă la cel puţin o clasă de agenţi terapeutici remisivi, modificatori ai evoluţiei bolii, anunţă Medscape.Filgotinib se utilizează în priză unică zilnică de 100 sau 200 mg, singur sau în combinaţie cu metotrexat. Aprobarea acestui inhibitor de Janus kinază 1 a venit consecutiv rezultatelor bune obţinute în studiile FINCH și DARWIN. Compusul este eficient în încetinirea evoluţiei bolii, cu ameliorarea scorurilor de activitate a bolii și cu diminuarea inflamaţiei sistemice asociate. Profilul de siguranţă nu a indicat risc mai mare de reacţii adverse decât alte medicamente utilizate în tratamentul acestei afecţiuni, precum inhibitorii de TNF-alfa sau metotrexat.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/934782

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe