Newsflash
Știri

Florin Hozoc: „Imunoglobulinele anti-COVID-19, disponibile cel târziu în octombrie”

de Dorina Novac - mai 28 2020
Florin Hozoc: „Imunoglobulinele anti-COVID-19, disponibile cel târziu în octombrie”

Florin Hozoc, directorul unei firme care importă imunoglobuline, a anunțat că cel târziu în octombrie vor fi disponibile primele imunoglobuline anti-COVID-19.

Acesta a precizat pe pagina sa de Facebook că România va putea avea acces la aceste medicamente fabricate din plasmă, astfel încât să le utilizeze pentru tratamentul pacienților cu forme medii sau severe, dar și pentru imunizarea persoanelor vulnerabile.

Florin Hozoc
Sursă imagine: Florin Hozoc/Facebook

 

Potrivit lui, acest lucru va fi posibil doar dacă Ministerul Sănătății împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, precum și Institutul Național de Hematologie Transfuzională vor reuși să organizeze repede colectarea, testarea, procesarea și depozitarea plasmei de la persoanele vindecate, înființând astfel banca publică de plasmă convalescentă.

„Pentru că susținem acest efort național, am oferit gratuit echipamentele de testare NAT, inactivare virală, congelare ultra-rapidă și depozitare a plasmei, care sunt strict necesare pentru utilizarea plasmei la fabricarea de imunoglobulină. Statul român va putea astfel utiliza plasma convalescentă pentru a fabrica imunoglobulina anti-SARS-CoV-2 necesară pacienților români”, a scris Florin Hozoc pe Facebook.

Pentru că România nu are încă o fabrică de medicamente din plasmă, statul va selecta prin licitație un producător internațional autorizat, care va procesa această plasmă colectată de la românii vindecați de noul coronavirus.

Citește și: Terapia cu plasmă convalescentă, o șansă la viaţă pentru pacienţii cu COVID-19

Amintim că Firma pe care o reprezintă Florin Hozoc a donat statului 50 de echipamente de plasmă convalescentă contra COVID-19. Însă au fost puse în funcțiune doar 18, împreună cu 6.000 de kituri de recoltare, cu ajutorul cărora se pot recolta 18.000 doze de plasmă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe