Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 28 septembrie 2020, ora 11:25

Mai multe persoane – atât cadre medicale, cât și personal auxiliar și pacienți – din SJU Zalău au fost confirmate cu infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit AGERPRES, autoritățile locale au anunțat ieri că există un focar de infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2 în Secția interne a acestei unități spitalicești. Astfel, 14 persoane din această unitate au fost confirmate cu COVID-19.

focar-covid-spital-zalau

„În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău - secţia interne, în data de 24 septembrie a fost depistat un focar de infecţie cu COVID-19. Astfel, a fost depistat pozitiv un număr de 14 persoane, din care zece cadre medicale şi personal auxiliar şi patru pacienţi”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Sălaj, citat de AGERPRES.

Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a început o anchetă epidemiologică şi au fost luate mai multe măsuri. Dintre acestea, amintim: testarea întregului personalul medico-sanitar de pe secţie în zilele de 25 şi 26 septembrie, transferul pacienţilor pozitivi în spitale COVID-19 sau suport COVID-19, evaluarea tuturor cazurilor pozitive şi internarea persoanelor simptomatice.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: focar de COVID-19 focare covid focar de coronavirus focar COVID-19 focare de COVID-19 spitalul judetean de urgenta zalau infectare coronavirus coronavirus in romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.