Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Focar de COVID-19 la un spital privat din Constanța

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 11 august 2020, ora 11:49

Secţia chirurgie şi blocul operator ale unui spital privat din Constanţa au fost închise în urma apariţiei unui focar de COVID-19.

Potrivit Agerpres, conducerea spitalului privat din Constanța precizează că îmbolnăvirile în rândul personalului medical au apărut în urmă cu câteva zile.

spital privat Constanta
Sursă imagine: unsplash.com


Astfel, săptămâna trecută, primii angajaţi depistaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2, în urma testării RT-PCR, au fost asistenţi medicali şi infirmiere din Secţia chirurgie şi Bloc operator.

Sursa citată transmite că imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate şi aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecţie şi asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcţia de Sănătate Publică.

„A fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalţi angajaţi care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiţia de «contact direct» sau «contact apropiat» faţă de cazurile confirmate”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul spitalului, conform Agerpres.

Reprezentanţii conducerii unităţii spitaliceşti mai precizează că ambulatoriul de specialitate şi laboratorul de analize sunt, în continuare, funcţionale, consultaţiile şi investigaţiile desfăşurându-se conform planificărilor existente. 

Etichete: spital privat focare de COVID-19 virusul SARS-CoV-2 dsp testelor RT-PCR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.