Newsflash
Știri

Focar de varicelă într-o grădiniţă și școală din județul Alba

de L. Budin - oct. 14 2022
Focar de varicelă într-o grădiniţă și școală din județul Alba

Un număr de 22 de preşcolari de la o grădiniţă din Petreşti - Sebeş, precum şi doi elevi de la Şcoala Gimnazială din localitate, situată în acelaşi corp de clădire, au fost depistaţi cu varicelă.

Toţi copiii prezintă forme uşoară de boală, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

pox1

Primele cazuri au apărut în 28 septembrie şi cele mai recente, joi, 13 octombrie, fiind diagnosticaţi până acum aproape o treime dintre copiii care frecventează grădiniţa din Petreşti.

La Grădiniţa cu Program Normal Petreşti evoluează în prezent un focar de varicelă, cu debut din data de 28.09.2022 şi un număr de 22 de cazuri (din totalul de 74 de preşcolari). Opt cazuri au fost semnalate la grupa mică, zece cazuri la grupa mijlocie şi patru cazuri la grupa mare. Totodată, menţionăm că în data de 13.10.2022 au fost semnalate alte două cazuri la Şcoala Gimnazială Petreşti, situată în acelaşi corp de clădire. Toate cazurile prezintă forme uşoare de boală”, se menţionează într-un comunicat transmis Agerpres de către DSP Alba.

Printre măsurile luate odată cu apariţia cazurilor de boală se numără efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei generale în 30 septembrie în întreaga unitate, efectuarea unui triaj epidemiologic zilnic în vederea depistării cazurilor noi de boală, aerisirea sălilor de clasă la interval de 45 de minute, informarea părinţilor cu privire la existenţa cazurilor de varicelă, în vederea monitorizării copiilor din punctul de vedere al simptomelor de boală şi, în cazul apariţiei simptomelor, adresarea către medicul de familie, precizează reprezentanții DSP.

DSP Alba a recomandat, de asemenea, urmărirea focarului pe parcursul a 21 de zile de la debutul ultimului caz şi raportarea zilnică la cazurilor noi, precum şi a ratei absenteismului, efectuarea curăţeniei curente în focar.

Totodată, s-a recomandat ca revenirea copiilor bolnavi în colectivitate să se realizeze cu aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Numărul unic pentru copii abuzaţi a înregistrat 90.000 de apeluri în 11 luni

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe