Newsflash
Știri

Fonduri europene de peste 35 de milioane de lei, pentru dotarea a două spitale din Cluj

de Dorina Novac - aug. 25 2020
Fonduri europene de peste 35 de milioane de lei, pentru dotarea a două spitale din Cluj

Două spitale din Cluj au obţinut o finanţare de peste 35 de milioane de lei din fonduri europene, pentru dotarea cu aparatură şi echipamente de protecție necesare în lupta cu COVID-19.

Potrivit Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, cele două unităţi medicale sunt Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Institutul Inimii.

fonduri europene cluj
Sursă imagine: cjcluj.ro

 

Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean, a câștigat un proiect european în valoare de 18.596.699,84 de lei.

Contractul de finanțare prevede achiziționarea a 25 de aparate medicale, inclusiv de testare și diagnosticare COVID-19 și a 5.249 de echipamente de protecție și consumabile.

„Dintre acestea, o parte au intrat deja în dotarea spitalului, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. Având în vedere urgența cumpărării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Totodată, și Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, instituție sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a câștigat, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, un proiect european în valoare de 16.511.881,43 de lei.

Acesta vizează cumpărarea a 251 de echipamente medicale, inclusiv de testare și diagnosticare coronavirus și a 383.971 de echipamente de protecție și consumabile.

CJ Cluj precizează că și în cazul acestei instituții spitalicești, o parte din dotări au ajuns deja la spital, celelalte fiind în curs de achiziționare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe