Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Fonduri europene de peste 35 de milioane de lei, pentru dotarea a două spitale din Cluj

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 25 august 2020, ora 16:10

Două spitale din Cluj au obţinut o finanţare de peste 35 de milioane de lei din fonduri europene, pentru dotarea cu aparatură şi echipamente de protecție necesare în lupta cu COVID-19.

Potrivit Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, cele două unităţi medicale sunt Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Institutul Inimii.

fonduri europene cluj
Sursă imagine: cjcluj.ro

 

Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean, a câștigat un proiect european în valoare de 18.596.699,84 de lei.

Contractul de finanțare prevede achiziționarea a 25 de aparate medicale, inclusiv de testare și diagnosticare COVID-19 și a 5.249 de echipamente de protecție și consumabile.

„Dintre acestea, o parte au intrat deja în dotarea spitalului, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. Având în vedere urgența cumpărării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Totodată, și Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, instituție sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a câștigat, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, un proiect european în valoare de 16.511.881,43 de lei.

Acesta vizează cumpărarea a 251 de echipamente medicale, inclusiv de testare și diagnosticare coronavirus și a 383.971 de echipamente de protecție și consumabile.

CJ Cluj precizează că și în cazul acestei instituții spitalicești, o parte din dotări au ajuns deja la spital, celelalte fiind în curs de achiziționare.

Etichete: covid-19 fonduri europene echipamente de protectie aparate medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.