Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Formare de experţi în tehnologii moleculare

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 28 ianuarie 2011

   Institutul Naţional „Victor Babeş“ a anunţat, la 24 ianuarie a.c., lansarea proiectului „Sistem de formare profesională a personalului medical în domeniul noilor tehnologii din sistemul de sănătate (diagnostic molecular)“, cofinanţat de Fondul Social European prin programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane 2007–2013, pe care îl coordonează în parteneriat cu UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi şi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă“ Cluj-Napoca. (...)

   Institutul Naţional „Victor Babeş“ a anunţat, la 24 ianuarie a.c., lansarea proiectului „Sistem de formare profesională a personalului medical în domeniul noilor tehnologii din sistemul de sănătate (diagnostic molecular)“, cofinanţat de Fondul Social European prin programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane 2007–2013, pe care îl coordonează în parteneriat cu UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi şi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă“ Cluj-Napoca. La conferinţa de lansare au luat cuvântul dnii: acad. Laurenţiu M. Popescu, manager de proiect, conf. dr. Mihai Hinescu, coordonator cursuri de formare, şi managerii de parteneriat – prof. dr. Eugen Carasievici (Iaşi) şi prof. dr. Ioana Neagoe Berindan (Cluj-Napoca). Coordonatorii tematici au prezentat cursurile: genomică (dr. Aurora Arghir), proteomică (biolog Monica Neagu), histopatologie (prof. dr. Carmen Ardeleanu); pe lângă acestea, vor fi şi cursuri de managementul proiectelor cu fonduri europene. Cu durata de trei ani, proiectul urmăreşte: formarea profesională a 640 de participanţi (medici, biologi, biochimişti, chimişti, biofizicieni) în domeniile: genomică, proteomică, histopatologie şi imagistică moleculară; constituirea unui corp naţional de 46 de experţi în tehnologii de diagnostic molecular (TDM); perfecţionarea a 60 de angajaţi – personal de conducere, cu atribuţii în deciziile privind achiziţionarea TDM, formaţi în managementul proiectelor finanţate din fonduri europene; dezvoltarea unui instrument de transfer rapid al cunoştinţelor dinspre cercetarea medicală către practica medicală în domeniul TDM, pentru personalul din sectorul sănătăţii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC