Newsflash
Știri

Formularul de consimțământ pentru vaccinarea minorilor în școli

de Florentina Ionescu - sept. 8 2021
Formularul de consimțământ pentru vaccinarea minorilor în școli

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că vaccinarea în școli se va derula între 13 septembrie și 15 noiembrie, în baza consimțământului.

În lunile următoare se vor desfășura acțiuni dedicate vaccinării elevilor, studenților, a familiilor acestor, precum și de vaccinare a personalului didactic și nedidactic încadrat în aceste unități, se arată într-o informare de presă a CNCAV, remisă redacției Viața Medicală

Vă recomandăm și: Campania de vaccinare în școli începe în 13 septembrie 

formular consimtamant

Activitățile aferente acestui proiect de vaccinare vor avea loc în perioada 13 septembrie – 15 noiembrie 2021 pentru învățământul preuniversitar. Un lucru important de reținut este că în acest proces vor fi vizate doar persoanele eligibile (12+), în baza consimțământului informat.

Informații despre vaccinurile care vor fi folosite

Pentru categoria de vârstă 12+, se va alege unul dintre vaccinurile care sunt aprobate pentru administrare, respectiv vaccinul Comirnaty, produs de compania BioNTech&Pfizer, și Moderna, produs de compania Spikevax, spun reprezentanții CNCAV. 

chestionar triaj consimtamant

Minorii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii legali, iar vaccinarea acestora se realizează numai în baza consimțământului informat al adulților. Formularul de exprimare a consimțământului pentru minori și chestionarul pentru triaj pot fi descărcate de pe platforma RoVaccinare, accesând linkul acesta și, respectiv, linkul acesta.

Alte aspecte organizatorice

Referitor la procesul de vaccinare în școli, CNCAV arată că direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București vor pune la dispoziție echipe mobile, în funcție de numărul persoanelor înscrise la vaccinare.

Echipele de vaccinare vor avea în dotare echipamente medicale corespunzătoare bunei desfășurări a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 într-un mediu favorabil și sigur și vor respecta procedurile și instrucțiunile în vigoare privind vaccinarea (triaj, consimțământ, supraveghere postvaccinală, raportarea reacțiilor adverse postvaccinale indezirabile, managementul deșeurilor medicale etc.).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe