Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Fost director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, trimis în judecată

Viața Medicală
L. Budin vineri, 27 ianuarie 2023, ora 11:54

Procurorii DNA îl acuză de folosire „de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii”, în scopul „obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dina Constantin, fost director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, și a funcționarului din cadrul ministerului de restort, Aramă Silvia.

DNA-fb
Sursă foto: Facebook Direcția Națională Anticorupție

 

Dina Constantin, la data faptei fiind și preşedinte al unei comisii de concurs, a fost trimis în judecată „sub aspectul comiterii infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat al DNA.

Aramă Silvia, la data faptei şi în prezent funcţionar în cadrul Ministrului Sănătăţii, este acuzată de mărturie mincinoasă.

Procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 02 - 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă”, se arată în rechizitoriu.

Acţionând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obţinerea de către Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă.

Fiind audiată în prezenta cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut «ajutorul» oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs”, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, se precizează în comunicatul DNA.

Studiu: cerere de trei ori mai mare pentru testele gripale

Etichete: anunt dna trimitere in judecata fost director ministerul sanatatii foloase necuvenite

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.