Newsflash
Știri

Fostul Ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, fără imunitate parlamentară. Poate fi cercetat de DNA

de Dorina Novac - oct. 27 2020
Fostul Ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, fără imunitate parlamentară. Poate fi cercetat de DNA

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a rămas fără imunitate parlamentară. Procurorii îl acuză pe acesta de trafic de influenţă şi de luare de mită.

Deputații au decis ca Nicolae Bănicioiu să rămână fără imunitate parlamentară, pentru a putea fi cercetat în dosarul în care DNA îl acuză de trafic de influenţă şi luare de mită.

banicioiu
Sursă imagine: Nicolae Banicioiu/ Facebook

 

Astfel, cu 202 de voturi „pentru” și 12 „împotrivă” deputații au votat pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății în guvernarea Ponta, scrie hotnews.ro.

Sursa citată precizează că, potrivit procurorilor DNA, în perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, când era ministru al Tineretului și Sportului, Bănicioiu ar fi primit de la un om de afaceri suma totală de peste 1,292 de milioane de lei, pentru a interveni la ministrul Sănătății pentru numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor cu care firmele controlate de doi oameni de afaceri aveau contracte de achiziții publice, dar și pentru alocarea de bani către aceste spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

De asemenea, Nicolae Bănicioiu este acuzat de DNA că în perioada 5 martie 2014 - 17 noiembrie 2015, când era ministru al Sănătății, ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri suma totală de peste 2,612 milioane de lei.

În perioada 5 martie 2014-17 noiembrie 2015, Bănicioiu a fost ministru al Sănătății în guvernul Ponta.

De asemenea, acesta era ministru al Sănătății când a avut loc tragedia din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Mai mult, Nicolae Bănicioiu este cel care a declarat, în zilele ce au urmat incendiului, că „avem de toate” și că nu este nevoie de transportul victimelor în spitalele din străinătate.

Fostul ministru al Sănătății a fost audiat ore întregi la Parchetul General în dosarul Colectiv. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe