Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

FOTO A fost instalat un nou spital mobil la Constanța. Cum arată unitatea

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 1 aprilie 2020, ora 16:55

Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) pe Stadionul Portul de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată.

Potrivit unui comunicat de presă, a fost ridicat primul modul, care va asigura o capacitate de 55 de paturi. Rolul acestuia este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru decongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei.

spital mobil 3

„Lucrările de montare continuă cu cel de-al doilea modul care asigură infrastructura necesară pentru o capacitate de peste 100 de paturi, destinat triajului și izolării pacienților infectați cu COVID-19, odată cu sosirea celui de-al doilea convoi militar care a ajuns, marți, 31 martie, pe Stadionul Portul din Constanța cu materialele necesare”, anunță Grupul de Informare Publică al MApN.

spital mobil 4

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.

spital mobil 1

După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităților medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.

spital mobil 5

Etichete: Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament infectari cu coronavirus formatiune medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.