Newsflash
Știri

Fotogeografica, la aniversare: patrimoniul natural și cultural în imagini

de L. Budin - oct. 4 2021
Fotogeografica, la aniversare: patrimoniul natural și cultural în imagini

La Galeria de Onoare a Palatului Parlamentului a avut loc lansarea volumului și vernisarea expoziției „Fotogeografica - un sfert de veac”, cu cele mai reușite imagini despre tradiții și natură.

Fotogeografica este cel mai important concurs de fotografie pentru tineri, amatori sau profesioniști, având drept tematică promovarea patrimoniului cultural și natural românesc. Competiția a ajuns la a 25-a ediție și se bucură de o popularitate în creștere, se arată într-un comunicat.

fotogeografica-aniversare
Foto Mariana Scubli

 

Volumul aniversar „Fotogeografica – un sfert de veac” este albumul-poveste cu cele mai reușite lucrări. Imaginile sunt însoțite de o prezentare a evoluției în timp a fenomenului și de testimoniale ale unor personalități marcante din domeniile academic, cultural, sportiv și societate civilă.

Într-o Românie în rapidă schimbare, multe începuturi sfârșesc repede, fie că sunt firme, politici, proiecte (...) De aceea, un fenomen cultural care împlinește 25 de ani capătă valoare de tradiție și ne dă sentimentul de durabilitate, mai ales că este opera unei generații noi - studenți, elevi, tineri fără vârstă”, se arată în deschiderea volumului.

Concursul este un proiect născut în anii ’90, ai Ligii Studenților, și și-a atins maturitatea cu fiecare generație în parte, se mai arată în comunicat. În cele 25 de ediții a înregistrat peste 5.000 de concurenți, a avut 200 de premianți și a adunat peste 20.000 de imagini. De la prima ediție, s-au lansat 15 albume foto și un CD de prezentare multimedia.

Fotogeografica a fost punctul de pornire al Romania Student Tour: tineri cu diverse pregătiri, pasionați de arta fotografică, își redescoperă țara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe