Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Frumuseţea diversităţii

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU miercuri, 29 mai 2013
Spaţiul generos al Gării de Nord găzduieşte, pe unul din culoarele sale, o expoziţie de panouri cu fotografii. Din imagini te privesc persoane care par a avea aceleaşi trăsături, par a fi rude, o familie. Chiar asta şi sunt, deşi apar­ţin unor rase şi trăiesc în locuri diferite, toţi suferă de o boală gene­tică rară, sin­dro­mul Hunter. Mala­dia, cunoscută şi ca mucopolizahari­doza tip II, este o boală lizozomală cauzată de absenţa idu­ronat-2-sulfatazei funcţionale.
Expoziţia se numeşte ,,Hunter în focus“, iar inau­gurarea ei a avut loc vineri, 17 mai a.c. Fotografiile expuse pot fi vizionate până la sfârşitul acestei luni. (Fac o paranteză şi remarc două lucruri foarte importante pentru mine ca participant la eveniment: lipsa de interes a jurnaliştilor pe probleme de sănătate, numeroşi altfel, prin alte părţi; în mod deosebit, profesionalismul medicilor prezenţi, care au vorbit despre subiect ca şi cum în sală s-ar fi aflat douăzeci, nu doi ziarişti.)
Proiectul Positive Exposure a fost iniţiat de Rick Guidotti, fost fotograf în industria modei, care este la ora actuală directorul organizaţiei omonime. Acesta lucrează cu persoane ce prezintă caracteristici genetice, fizice, cognitive sau de comportament diferite, subliniind – prin imagine – frumuseţea şi bogăţia diversităţii umane.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.