Newsflash
Știri

Frumuseţea diversităţii

de Constanţa MARINESCU - mai 29 2013
Frumuseţea diversităţii
Spaţiul generos al Gării de Nord găzduieşte, pe unul din culoarele sale, o expoziţie de panouri cu fotografii. Din imagini te privesc persoane care par a avea aceleaşi trăsături, par a fi rude, o familie. Chiar asta şi sunt, deşi apar­ţin unor rase şi trăiesc în locuri diferite, toţi suferă de o boală gene­tică rară, sin­dro­mul Hunter. Mala­dia, cunoscută şi ca mucopolizahari­doza tip II, este o boală lizozomală cauzată de absenţa idu­ronat-2-sulfatazei funcţionale.
Expoziţia se numeşte ,,Hunter în focus“, iar inau­gurarea ei a avut loc vineri, 17 mai a.c. Fotografiile expuse pot fi vizionate până la sfârşitul acestei luni. (Fac o paranteză şi remarc două lucruri foarte importante pentru mine ca participant la eveniment: lipsa de interes a jurnaliştilor pe probleme de sănătate, numeroşi altfel, prin alte părţi; în mod deosebit, profesionalismul medicilor prezenţi, care au vorbit despre subiect ca şi cum în sală s-ar fi aflat douăzeci, nu doi ziarişti.)
Proiectul Positive Exposure a fost iniţiat de Rick Guidotti, fost fotograf în industria modei, care este la ora actuală directorul organizaţiei omonime. Acesta lucrează cu persoane ce prezintă caracteristici genetice, fizice, cognitive sau de comportament diferite, subliniind – prin imagine – frumuseţea şi bogăţia diversităţii umane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe