Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Fundeni: trei într-unul

Viața Medicală
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII vineri, 7 ianuarie 2011

   Conform Hotărârii de Guvern privind reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni şi Institutul Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, se desfiinţează ca urmare a comasării prin absorbţie şi preluarea activităţii acestora de către Institutul Clinic Fundeni. (...)

   Conform Hotărârii de Guvern privind reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni şi Institutul Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, se desfiinţează ca urmare a comasării prin absorbţie şi preluarea activităţii acestora de către Institutul Clinic Fundeni.
   În cadrul Institutului Clinic Fundeni vor fi organizate, pe lângă alte structuri, trei centre medicale pentru transplant medular, pentru boli digestive şi transplant hepatic, precum şi pentru uronefrologie, cu independenţă medicală, dar fără personalitate juridică. Centrele sunt conduse de un şef de centru, conform prevederilor Legii nr. 95/2006. În noua sa organizare juridică, Institutul Clinic Fundeni va prelua prin protocol de predare–preluare patrimoniul şi personalul unităţilor sanitare care se desfiinţează.
   Institutul Clinic Fundeni a funcţionat în această organizare din anul 1959. În 2009, s-a luat decizia să fie separat în trei unităţi sanitare, prin înfiinţarea Institutului Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni şi a Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni. Cele trei institute s-au confruntat cu imposibilitatea gestionării în mod eficient a spaţiilor, echipamentelor şi a altor bunuri de folosinţă comună. Mai mult, au existat dezechilibre în ceea ce priveşte asigurarea resurselor umane necesare funcţionării tuturor structurilor. După o analiză asupra acestei situaţii, conducerea MS a decis reorganizarea Institutului Clinic Fundeni, prin construirea unei structuri unitare, capabile să gestioneze în mod eficient activitatea medicală şi administrativă de pe platforma Fundeni. În urma reorganizării, se va reduce numărul funcţiilor de conducere, de la zece la patru.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.