Newsflash
Știri

Gabriela Firea, despre programul FIV 2: Toate locurile au fost ocupate

de Dorina Novac - sept. 4 2020
Gabriela Firea, despre programul FIV 2: Toate locurile au fost ocupate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, în mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția 2020 a proiectul FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate.

Gabriela Firea a precizat că aproape 500 de copii au fost născuți și peste 100 de sarcini sunt în evoluție prin programul FIV – „O șansă pentru cuplurile infertile”.

program FIV
Sursă imagine: Pixabay

 

Programul FIV 1 – „O șansă pentru cuplurile infertile” a fost demarat în anul 2018 de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

„Așa a apărut FIV 2, cu o durată de 2 ani și 2.000 de locuri disponibile, dublu față de programul FIV 1. (...) Cu mare bucurie doresc să vă amintesc faptul că în cadrul ambelor ediții ale programului FIV, proiect unic în România, s-au născut până în prezent nu mai puțin de 473 de copilași, 130 de sarcini sunt în evoluție, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfășurare”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit primarului general al Capitalei, primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 2 - „O șansă pentru cuplurile infertile”, alocate exercițiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puțin de cinci luni.

Gabriela Firea a mai menționat că în martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a doua etapă a proiectului au fost suspendate.

La data de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020.

„În situația în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2, de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata că unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile impuse prin Regulament, aplicația online https://fiv2.assmb.ro/ va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile”, a explicat aceasta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe