Newsflash
Știri

Gabriela Firea: Testare gratuită pentru depistarea COVID-19 a personalului din învățământ

de Dorina Novac - sept. 1 2020
Gabriela Firea: Testare gratuită pentru depistarea COVID-19 a personalului din învățământ

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat despre programul de testare gratuită pentru elevii și profesorii din București.

Potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), testarea se va efectua gratuit, la cerere, şi ar trebui realizată în ultima săptămână de vacanţă.

testare gratuita
Sursă imagine: pixabay

 

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europa. Toate cadrele didactice din Bucureşti, dacă doresc, nimeni nu este obligat, se pot testa gratuit”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că au pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unităţile de învăţământ, inclusiv personal auxiliar.

„Pentru a fi valabil testul, acesta trebuie realizat practic în ultima săptămână de vacanţă. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. (…) Am pregătit o capacitate extinsă de testare și pentru cei 250.000 de elevi din Bucureşti - deci pentru toţi elevii - la cerere, nimeni nu este forţat, fiind o problemă personală, de sănătate”, a precizat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a mai menționat că au crescut în această vară capacitatea de testare, achiziționând aparate de testare PCR și teste.

„Triajul epidemiologic va fi organizat în toate instituțiile de învățământ! Toate cabinetele școlare au beneficiat de tot ce este necesar pentru începerea anului: măști și dezinfectante în valoare de 400.000 de euro și aparate dezinfecție și lămpi de sterilizare pentru toate cabinetele stomatologice - în valoare de 350.000 de euro”, a declarat Turkes Ablachim, directorul ASSMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe