Newsflash
Știri

Galați: finanțare europeană pentru modernizarea maternității „Buna Vestire”

de L. Budin - aug. 26 2021
Galați: finanțare europeană pentru modernizarea maternității „Buna Vestire”

Primăria municipiului Galaţi a semnat un contract de finanţare europeană, în valoare de 8,6 milioane de lei, pentru modernizarea Maternităţii „Buna Vestire” din oraș.

Sunt vizate lucrări la trei dintre corpurile de clădire, au informat reprezentanții primăriei, citați de Agerpres.

incubator_maternitate

Este vorba de pavilionul ginecologie şi ATI, corpul administrativ şi corpul pentru centrală, în care se vor face lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă la clădiri şi la sistemul de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calităţii aerului interior, lucrări de modernizare a instalaţiei de iluminat aferente clădirii, lucrări de management energetic pentru clădiri şi măsuri conexe.

Valoarea totală a proiectului este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local. Termenul pentru implementarea proiectului este 31 martie 2023.

Primăria mai are în curs de implementare la Maternitatea „Buna Vestire” un alt proiect cu fonduri europene, de 16 milioane de lei, pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriului.

Totodată, în luna iunie a fost semnat şi un contract de finanţare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unităţii cu echipamente şi consumabile medicale în contextul pandemiei COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe