Newsflash
Știri

Galaţi: o refugiată din Ucraina a născut o fetiță la Maternitatea „Buna Vestire”

de L. Budin - mar. 25 2022
Galaţi: o refugiată din Ucraina a născut o fetiță la Maternitatea „Buna Vestire”

O refugiată din Ucraina a născut o fetiţă la Maternitatea „Buna Vestire” din Galați. Până să ajungă în România, femeia a stat ascunsă trei săptămâni în subsolul maternităţii din Nikolaev.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, naşterea prin cezariană a decurs foarte bine. Fetiţa, care va fi botezată Olivia, are 3,200 kilograme, informează Agerpres

Refugiata mai are un băieţel, în vârstă de 7 ani. Ea le-a povestit cadrelor medicale că, până să vină în România, a stat ascunsă timp de trei săptămâni în subsolul maternităţii din Nikolaev, alături de medici şi paciente.

Mămica era foarte emoţionată, foarte speriată, ne-am fi dorit să nască natural. (...) Naşterea s-a blocat, noi am încercat şi ieri la prânz, am vrut să finalizăm cu succes, aşa că acum şi mama şi fetiţa sunt bine. Ne-a povestit prin ce a trecut, a stat ascunsă chiar în subsolul maternităţii de acolo”, a declarat dr. Dragoş Soloviev, medic primar la Maternitatea „Buna Vestire”.

Este al doilea copil cu mamă refugiată care vine pe lume la maternitatea gălățeană - unde o altă femeie născut o fetiță de 3,700 kilograme. 

În cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Buna Vestire din Galaţi ajung pacientele din Ucraina (...) care au nevoie de serviciile specifice spitalului nostru. Pe lângă pacientele care au născut în maternitate, şi în ambulatoriu au fost până în prezent cam 22 de paciente, şi la camera de urgenţă s-au prezentat 11 paciente care au primit îngrijirile necesare, dar nu au rămas internate”, a spus directorul unităţii medicale, Costinela Georgescu.

Directorul a precizat că, în maternitate, refugiatele beneficiază de servicii medicale gratuite.

O fetiță din Odesa primește în dar o vioară, în locul celei uitate acasă

Legea asistenței medicale mobile a fost promulgată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe