Newsflash
Știri

GCS: explicația pentru creșterea numărului de teste pentru coronavirus în România

de Florentina Ionescu - mar. 20 2020
GCS: explicația pentru creșterea numărului de teste pentru coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat la prânz cifrele referitoare la numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Tot la prânz, experții au dat publicității și cifrele referitoare la testele efectuate pentru coronavirus în țara noastră, mai ales că s-a observat o creștere substanțială a numărului de persoane testate.

Creșterea numărului de teste realizate comunicate astăzi, 20 martie, la 8.284, de la 4.973 (cât au fost cifrele comunicate ieri, 19 martie), este determinată de mai mulți factori, precizează GCS.

crestere numar teste coronavirus romania

Acești factori sunt:

  • Schimbarea metodologiei de raportare, în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus.
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

GCS amintește că autoritățile au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus, prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR.

V-ar putea interesa și: Coronavirus în România: Numărul persoanelor confirmate până la 20 martie


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe