Newsflash
Știri

GCS: Un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, a fost transmis către DSP-uri

de Florentina Ionescu - iul. 13 2020
GCS: Un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, a fost transmis către DSP-uri

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în numele șefului DSU, Raed Arafat, a circulat un mesaj fals.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a dat publicității astăzi o informare, prin care atrage atenția presei asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) din țară.

raed arafat facebook

„Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului. Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese”, se arată în mesajul transmis de GCS, făcând referire la decesele cauzate de COVID-19 și la infectările cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, mesajul este unul fals și „facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe