Newsflash
Știri

Ghid de nutriție și alimentație dedicat familiilor

de Dorina Novac - sept. 20 2022
Ghid de nutriție și alimentație dedicat familiilor

Asociația Agricola Neam de Gospodari lansează cel de-al treilea ghid de nutriție și alimentație, util ca instrument de educație alimentară pentru părinți și copii.

Această inițiativă vine ca răspuns la un context îngrijorător, atât la nivel global, cât și la nivel național.

alimentatie

În ultimii 40 de ani, prevalența excesului ponderal a crescut de mai mult de patru ori, pentru segmentul de vârstă 5-19 ani, afectând circa 340 de milioane de copii și adolescenți din întreaga lume.

Lipsa unei educații alimentare

În România, în anii 2019-2020, obezitatea de cauză neendocrină a fost în topul afecțiunilor cronice la copii, pe locul doi, la nivel național, și pe locul întâi, în mediul rural.

Lipsa unui plan alimentar pentru întreaga familie, mâncatul emoțional/compulsiv, lipsa activității fizice sau lipsa educației cu privire la măsurarea și interpretarea corectă a greutății și staturii copilului sunt cei mai frecvenți factori care stau la baza acestor statistici.

„Nu putem vorbi despre obezitate în rândul copiilor, fără a aduce la aceeași masă medici pediatri și nutriționiști, bucătari, psihologi sau consilieri în alimentație și mișcare. Cauzele acestei probleme sunt atât de complexe și variate, încât doar o abordare multidisciplinară poate veni cu soluții practice, pentru părinți și mai ales pentru cei mici. Prin acest ghid, asta ne propunem: să lansăm în spațiul public o resursă cu adevărat utilă, care aduce la un loc informații valoroase din toate domeniile și rețete practice, pentru a ajuta familiile să construiască împreună obiceiuri mai bune și să asigure, astfel, un viitor mai sănătos pentru copii”, a explicat Daniel Bitere, din partea Asociației Agricola Neam de Gospodari.

Ghidul de nutriție și alimentație poate fi accesat și descărcată gratuit AICI.

Cel de-al treilea ghid, dedicat familiilor, vine în continuarea numerelor lansate în anii precedenți, dedicate copiilor cu afecțiuni oncologice, respectiv școlilor, grădinițelor, cantinelor și taberelor, acestea fiind încă disponibile la adresa: www.agricola.ro/csr.html.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe