Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ghid de teleconsultație pentru pacienții cu COVID-19, în limba română

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 7 aprilie 2020, ora 10:49

Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (AMFB) a tradus un infografic extrem de important pentru medicii de familie, pentru a-i ajuta în efectuarea consultațiilor la distanță în contextul pandemiei de COVID-19.

covid-19 amfb

COVID-19: Consultații la distanță. Vă oferim un algoritm de teleconsultație pentru pacienții cu COVID-19 destinat medicului de familie, elaborat de dr. Trisha Greenhalgh, profesor la Universitatea Oxford, și publicat de British Medical Journal. AMFB a obținut acordul autoarei pentru traducere și utilizare în România”, se precizează pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Infograficul, care poate fi descărcat și consultat pe site-ul amf-b.ro, în secțiunea noutăți, prezintă, printre altele, caracteristicile clinice ale potențialilor pacienți cu COVID-19.

Totodată, documentul tradus în limba română, care este destinat folosirii în asistența medicală primară, oferă detalii despre cum se face pregătirea pentru apelul telefonic sau apelul video, cum se stabilește conexiunea, în ce constă inițierea de proceduri, aflarea istoricului pacientului, examenul fizic, decizii și acțiuni pe care le-ar putea lua medicul, în funcție de câteva criterii, cum ar fi:

  • Posibil COVID-19, cu stare generală bună și simptome ușoare
  • Posibil COVID-19, cu stare generală afectată, în deteriorare
  • Comborbidități relevante
  • Stare deteriorată, când persoana necesită internare.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: AMF-B AMFB asociatia medicilor de familie bucuresti spitale covid-19 masuri covid-19 epidemie covid-19 covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.