Newsflash
Știri

Ghid pentru medicii de familie: consultația la distanță a pacientului cu COVID-19

de Florentina Ionescu - iul. 14 2020
Ghid pentru medicii de familie: consultația la distanță a pacientului cu COVID-19

Societatea Națională de Medicina Familiei a constatat că pacienții infectați cu SARS-CoV-2 au nevoie de îngrijiri la domiciliu, prin consultații la distanță. În acest sens, a fost publicat un ghid.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) arată că membrii săi au tradus și adaptat recomandările de urmărire la domiciliu a pacientului cu COVID-19, care au fost publicate de Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța.

femeie tuse covid medicina de familie monitorizare acasa
Tusea, unul dintre simptomele COVID-19

„În contextul epidemiologic și legislativ actual constatăm că este nevoie să îngrijim la domiciliu, prin consultație la distanță, pacienți infectați cu SARS-CoV-2, fie bolnavi fie asimptomatici. La începutul epidemiei v-am transmis informații despre modele de consultații la distanță pentru această patologie. Acum, SNMF a restructurat documentele preluate de la colegii noștri din Franța și vă pune la dispoziție două instrumente care vă pot face practica mai ușoară”, se arată pe pagina oficială a SNMF, alături de un document în format PDF pentru medicii de familie.

Aceste documente sunt pentru evaluarea inițială și urmărirea evoluției bolii, prin teleconsultație. Documentele cuprind chestionare specifice care reduc riscul de a pierde aspecte importante în timpul interacțiunii la distanță cu pacientul.

„Conștienți că pentru noi, medicii de familie, munca este din ce în ce mai grea și mai riscantă, vă propunem să stăm aproape și, cu solidaritate și colegialitate, să schimbăm informații și păreri, pentru a trece cu bine de epidemie și cu riscuri minime de acuzații de malpraxis”, se arată în postarea semnată de Biroul Executiv al SNMF.

Documentele la care face referire Biroul Executiv al SNMF pot fi descărcate accesând link-urile de aici (documentul despre Managementul pacienților pozitivi SARS-CoV-2 la domiciliu – evaluare inițială) și cel de aici (documentul despre Managementul pacienților pozitivi SARS-CoV-2 la domiciliu – monitorizare).


Notă autor:

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe