Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ghid pentru pacienţii cronici în contextul pandemiei de COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 27 aprilie 2020, ora 12:30

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Societatea Română de Epidemiologie lansează ghidul „Recomandări de protecție pentru pacienții cronici în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV 2”.

Potrivit unui comunicat de presă, ghidul a fost realizat de prof. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.

ghid pacienti cronici

„Pacienții cronici au nevoie de cea mai mare protecție în această perioadă și de informații din surse avizate si sigure pentru a ști exact ce pot face și ce nu. Specialiștii și asociațiile de pacienți trebuie să conlucreze pentru a oferi cele mai bune informații și suport pentru pacienți. Acest ghid se dorește un ghid simplu și util pentru pacienți”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi.

ghid coronavirus

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România spune că informațiile din ghid sunt utile în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ne dorim ca în această perioadă să strângem cât mai mult colaborarea cu pacienții pe care îi reprezentăm și să îi ajutăm să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Informațiile prezentate în ghid sunt extrem de utile. De asemenea, aș vrea să subliniez ca toți cei care au nevoie de ajutor în privința tratamentului în această perioadă ne pot scrie și vom căuta soluții pentru ei”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: recomandari de protectie pacienti cronici coronavirus romania ghid pentru pacientii cronici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.