Newsflash
Știri

Ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă

de Florentina Ionescu - oct. 22 2020
Ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă

Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă.

Ghidurile au fost realizate în cadrul campaniei de informare „Da! Și eu pot avea o viață activă!”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

artrita reumatoida ghid pacient

Ghidurile sunt scrise de dr. Andreea Predoiu, dr. Ioana Rusu, dr. Daisy Vaida Voevod și dr. Diana Rusu, de la Clinica de Reumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, sub coordonarea prof. Simona Rednic, președintele ales al Societății Române de Reumatologie.

„Ghidurile sunt instrumente utile pentru pacienții deja diagnosticați, care au nevoie de informații direct de la medici. Totodată, persoanele cu unele simptome, care nu știu deocamdată ce afecțiune au, pot afla informații utile care să îi determine să meargă la medicul reumatolog”, a declarat Andrei Huțanu, președintele Asociației Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART.

Potrivit comunicatului, aceste ghiduri cuprind informații extrem de utile pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă, cum sunt: definirea bolii, simptomele, cum se stabilește diagnosticul, riscul de transmitere la copii, managementul bolii, ce stil de viață trebuie adoptat, etc.

„COPAC a lansat până în prezent mai multe ghiduri pentru pacienți cu diferite afecțiuni din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți să ajungă la informații direct de la medici. Vom continua acest demers și vom realiza și alte ghiduri, în pregătire aflându-se cel pentru pacienții cu hipertensiune arterială pulmonară”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Totodată, ghidurile pot fi consultate gratuit pe site-ul www.art-cluj.ro și urmează să fie tipărite și trimise în spitale în clinicile de reumatologie.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe