Newsflash
Știri

Globalizare via Edinburgh

de Dr. M. D. - apr. 18 2014
Globalizare via Edinburgh
La 4 aprilie a.c., prof. dr. Stephen Gilbert Hillier, profesor de medicină reproductivă la Centrul pentru Sănătate Reproductivă, Universitatea din Edinburgh (Marea Britanie) a fost oaspetele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, prilej cu care i-a fost conferit, de prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele AŞM, titlul de membru de onoare al acestui for ştiinţific. În cadrul adunării festive, desfăşurate în amfiteatrul Spitalului Colţea, prof. dr. Dorin Sarafoleanu, preşedintele de onoare al Societăţii Române de Rinologie, a prezentat activitatea profesională a invitatului,  iar prof. dr. Codruţ Sarafoleanu, secretar general al Societăţii Române de Rinologie, a rostit Laudatio.
Profesorul Hillier este implicat în numeroase studii şi granturi privind căile de semnalizare moleculare şi celulare ce controlează funcţia ovariană, cu impact asupra reglării fertilizării şi a unor procese patologice majore, precum cancerul ovarian; autor şi coautor a peste 200 de articole, apărute în prestigioase reviste internaţionale; a publicat cărţi, printre care volumul Scientific Essentials of Reproductive Medicine; a primit, în 1996, premiul naţional „Cartea medicală a anului“ din partea Royal Society for Medicine and Society of Authors; redactor şef al publicaţiilor „Journal of Endocrinology“ (2000-2004) şi „Molecular Human Reproduction“ (din 2007).
În continuare, invitatul a susţinut conferinţa „Globalisation and Edinburgh medicine“, în calitatea (începând din 2008) de responsabil cu strategia de internaţionalizare a universităţii la care activează, şi a discutat cu membri ai AŞM şi reprezentanţi ai unor facultăţi de medicină din ţară cu privire la viitoare colaborări.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe