Newsflash
Știri

Grădină terapeutică pentru pacienții de la Spitalul „Eftimie Diamandescu”

de Dorina Novac - iul. 1 2020
Grădină terapeutică pentru pacienții de la Spitalul „Eftimie Diamandescu”

Peste 200 de pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” își vor petrece vara într-o "grădină terapeutică". Asociația Zi de Bine va construi o seră în care va planta microplante și flori.

Potrivit unui comunicat de presă, Asociația Zi de Bine și o companie producătoatre de microplante din România vor construi o seră – spațiu relaxant – pentru pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu" din Bălăceanca.

pacienti psihiatrie
Sursă imagine: unsplash.com

 

Sera se va întinde pe o suprafață de 240 m² și va conține microplante și plante ce se pot recolta la intervale scurte de timp, astfel încât toți pacienții să se poată implica în îngrijirea acestora.

„Cea de-a patra campanie de strângere de fonduri îi are în prim-plan pe pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu, care suferă de boli psihice precum, demență, depresie, schizofrenie, sau tulburări de personalitate. Crearea unei oaze de liniște și relaxare, exact în curtea spitalului, poate oferi un moment de echilibru pentru pacienții internați, dar și pentru medici și asistenți”, se arată în comunicatul de presă.

Asociația Zi de Bine împreună cu producătorul de microplante Microgreens vor începe procesul de amenajare a spațiului încă de la începutul lunii iulie. În același timp, locul va fi decorat cu flori, băncuțe și foișoare pentru ca pacienții să se poată odihni și bucura de peisaj.

„O nouă lună, o nouă cauză. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu câteva răsaduri bine alese și un loc amenajat special pentru ele, poate să fie vară tot timpul anului pentru pacienții internați în Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu. Medicamentele îi ajută să țină sub control afecțiunea de care suferă, însă grădina le oferă un rost”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Ca și până acum, fondurile se vor strânge în special de la sărbătoriții lunii Iulie, astfel cine este născut în luna iulie, își poate dona ziua de naștere.

Pentru această cauză, asociația și-a propus să strângă din donații suma de 15.000 de euro, adică aproape 4000 de sms-uri care să conțină cuvântul SUS la 8862 sau 150 de sărbătoriți care ar primi din partea prietenilor lor un dar de 500 de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe