Newsflash
Știri

Guvern: împrumuturi de la BEI pentru investiţii în sectorul sanitar

de L. Budin - nov. 22 2022
Guvern: împrumuturi de la BEI pentru investiţii în sectorul sanitar

Guvernul și-a exprimat acordul de principiu privind contractarea unei asistenţe financiare rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare totală de 229 milioane de euro.

Banii vor fi investiți în sectorul sanitar - lucrări aflate în portofoliul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

spital-nou-receptie

Sprijinul financiar va fi asigurat sub forma a două împrumuturi, urmând ca ambele să fie contractate până cel mai târziu la sfârşitul acestui an.

Primul împrumut va avea o valoare de până la 87 milioane euro, iar cel de-al doilea împrumut ar putea avea o valoare de până la 142 milioane euro.

Majoritatea proiectelor sunt în curs de implementare şi se estimează a fi finalizate până în anul 2026. Implementarea va fi asigurată de MDLPA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Costul total al acestor investiţii este de aproximativ 292 de milioane de euro, din care valoarea asistenţei financiare de la BEI va fi de 229 milioane euro”

Pe durata implementării, MDLPA va asigura încadrarea în obiectivele şi ţintele prevăzute de strategia fiscal-bugetară anuală, se mai precizează comunicat.

Campanie pentru o clădire nouă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe