Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Guvernul a aprobat funcționarea Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 3 octombrie 2022, ora 10:16

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

Conform documentului, Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate ( INMSS) se organizează ca instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății.

ministerul sanatatii

INMSS va funcționa ca unitate sanitară finanțată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat. Instituția va avea cel mult 85 de angajați.

„Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate va avea ca principal obiect de activitate managementul și analiza serviciilor de sănătate, poate propune adaptarea unor soluții de eficientizare a acestora, astfel încât Ministerul Sănătății să dezvolte fundamentat politicile şi strategiile privind serviciile de sănătate, iar instituțiile sanitare să fie conduse în mod profesionist”, informează Ministerul Sănătății.

INMSS va organiza formarea profesională în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior medical. 

„Înființarea INMSS este un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor Reformei 3. - R3. Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate din cadrul PNRR”, transmite sursa citată.

Cursurile de formare profesională cu alte tematici, organizate de fosta Școală Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Sănătate, vor continua până la finalizare.

Etichete: INMSS ministerul sanatatii Institutul National de Management al Serviciilor de Sanatate servicii de sanatate PNRR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC