Newsflash
Știri

Guvernul a aprobat o ordonanță privind reorganizarea ANMDMR

de Florentina Ionescu - aug. 31 2021
Guvernul a aprobat o ordonanță privind reorganizarea ANMDMR

Recent, au fost aprobate mai multe modificări ale legii de funcționare a ANMDMR pentru eficientizarea activității acestei agenții naționale.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de ieri, 30 august, proiectul de ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2019 privind reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR). 

anmdm

Actul normativ reglementează, printre altele, o serie de noi atribuții ale ANMDMR, precum autorizarea studiilor privind utilizarea medicamentelor de uz uman, precum și efectuarea acestora, organizarea și controlul activităților referitoare la farmacovigilență, eliberarea autorizațiilor de distribuție angro și a autorizațiilor de fabricație, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății. 

Totodată, actul normativ reglementează și unele aspecte privind organizarea și funcționarea ANMDMR cu scopul creșterii performanței acestei instituții.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe