Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Guvernul va adopta astăzi o Ordonanță pentru tratarea asimptomaticilor la domiciliu

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 22 octombrie 2020, ora 10:02

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu.

Nelu Tătaru a mai precizat că persoanele asimptomatice vor fi monitorizate de medicii de familie și de autorități, pentru a respecta perioada de izolare.

asimptomatici acasa
Sursă imagine: Pixabay

„Mâine (joi - n. red.) seară vom avea în ședință de Guvern o Ordonanță de Urgență de modificare a legii 136 în care asimptomaticii și oligosimptomaticii și fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele de drept pentru a rămâne la domiciliu și pentru a putea să-și facă tratamentul, dar a-i proteja și pe ceilalți”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.

Sursa citată precizează că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, vor putea face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Etichete: ordonanta de urgenta pacienti asimptomatici comorbiditati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC