Newsflash
Știri

Hackathon4Health premiază 3 soluții digitale novatoare în sănătate

de L. Budin - oct. 27 2021
Hackathon4Health premiază 3 soluții digitale novatoare în sănătate

Hackathon4Health 2021, maratonul de inovație în sănătate, și-a desemnat echipele câștigătoare. Acestea primesc o finanțare pre-seed de 30.000 de dolari, pentru implementarea soluțiilor dezvoltate.

Hackathon4Health 2021, aflat la a 5-a ediție, a avut loc weekendul acesta, la inițiativa Johnson & Johnson România, având drept partener Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), se arată într-un comunicat.

Trofeu H4H

Criterii de departajare

Evenimentul s-a desfășurat online, live, într-o platformă digitală special dezvoltată pentru acest eveniment. Echipele au lucrat la proiectele lor pe parcursul weekendului trecut și au beneficiat și de îndrumarea unor mentori.

Cele trei echipe câștigătoare sunt următoarele:

  • CLINIX – cu o aplicație ce depistează interacțiunile între medicamente;
  • I’M FINE – cu o platformă în domeniul sănătății mintale;
  • ONCOGENTIx – cu o aplicație dedicată managementului bolilor genetice oncologice.

Departajarea s-a făcut în baza următoarelor criterii:

  • Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;
  • Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;
  • Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă, având la dispoziţie 10.000 de dolari finanţare şi sesiuni de mentorat;
  • Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;
  • Scalabilitatea soluției – din perspectiva tehnologică și metodologică, a funcționalității și adaptabilității și a potențialul de utilizare în diferite condiții de piață;
  • Coeziunea echipei ;
  • Aptitudini business ale echipei;
  • Încadrare în temele editiei.

Schimbări constructive

Soluțiile prezentate în acest sfârșit de săptămână au potențialul de a aduce o valoare reală pacienților și de a pune în mișcare schimbări constructive”, a declarat Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, companiile farmaceutice ale Johnson & Johnson în România.

Maratonul de 48 de ore a găzduit anul acesta 101 participanți din toată țara, studenți, profesioniști în domeniul sănătății care și-au folosit cunoștințele și creativitatea pentru a propune peste 20 soluții digitale.

Cei 40 de mentori, experți și profesioniști în domeniul sănătății, academic, IT&C, antreprenorial, membrii asociațiilor de pacienți și reprezentanți ai autorităților din România au ghidat echipele participante.

În fiecare an ne bucurăm de numărul mare de participanți și de proiectele înscrise în competiție, precum  și de sprijinul mentorilor, al specialiștilor din diferite arii de expertiză din domeniul medicinei și al tehnologiei. Interesul tinerilor noștri pentru dezvoltarea domeniului și pentru digitalizare este mare și credem că ei sunt vectorul unei schimbări pozitive în tehnologizarea sistemelor sanitare, în creșterea ariei cercetării științifice medicale, și în sprijinirea pacienților cu platforme actuale și practice pentru a crește calitatea actului medical”, a spus declară rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

Finanțare și mentorat

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România și mentorat pe durata a 6 luni posteveniment, din partea Johnson & Johnson România și a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul UMFCD, pentru dezvoltarea și implementarea soluțiilor propuse în cadrul concursului.

Membrii juriului au fost conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial -  Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială a României;  Georgiana Coșoveanu, Senior Manager, Governmental & Corporate Affairs -  Johnson & Johnson România; șef lucrări dr. Ștefan Busnatu, prodecan -  Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, coordonator al Centrului de Inovație și e-Health; Ciprian Păltineanu, Angel Investor și Cornel Amariei, CEO și Fondator LUMEN – Empowering the Blind.

Partenerii strategici ai evenimentului au fost Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe