Newsflash
Știri

HealthCare lab: accelerator de proiecte adresat startup-urilor medicale

de Dorina Novac - nov. 10 2021
HealthCare lab: accelerator de proiecte adresat startup-urilor medicale

HealthCare lab, un program internaţional dezvoltat de Grupul Roche pentru accelerarea şi sprijinirea implementării proiectelor de tehnologie digitală pentru sectorul medical din sfera startup-urilor, lansează a doua ediţie a acestui proiect.

Obiectivul acceleratorului HealthCare lab este de a conecta, sprijini şi creşte o comunitate internaţională de inovaţie digitală care să răspundă celor mai mari provocări din sfera sectorului medical.

HealthCare lab accelerator

Programul a fost creat de către Grupul Roche şi este implementat cu ajutorul companiei de consultanţă Civitta, specializată în sprijinirea inovaţiei şi startup-urilor.

„EIT Health, cea mai mare reţea europeană de inovatori din domeniul sănătăţii, sprijinită de Centrul European pentru Inovaţie şi Tehnologie (EIT) organism finanţat de Uniunea Europeană, s-a alăturat în acest an proiectului, cu scopul de a asigura un impact cât mai mare al soluţiilor identificate, având în vedere nevoia de integrare a inovaţiei digitale în sectorul medical”, se arată într-un comunicat.

Această ediţie a HealthCare lab acoperă 16 ţări din Europa Centrală şi de Sud şi este sprijinită de o reţea de peste 30 de experţi şi mentori la nivel european.

În cadrul HealthCare lab, startup-urile din zona tehnologiilor digitale pentru sănătate din Europa Centrală şi de Sud au oportunitatea de a participa la un program de accelerare de 3 luni, pentru a putea să îşi dezvolte ideea de proiect şi să obţină acces la mentori cu experienţă internaţională de business precum şi potenţiali clienţi şi investitori.

Cele mai promiţătoare iniţiative vor fi invitate să îşi dezvolte ideile împreună cu lideri din industrie, după finalizarea programului.

„Utilizarea în creştere a noilor inovaţii din sfera digitală precum Big Data sau dispozitivele mobile deschide noi oportunităţi în sectorul medical, de la prevenţia şi tratamentul unor boli până la îngrijirea pacienţilor. În plus, oferă sectorului medical posibilitatea de a folosi aceste date la personalizarea şi îmbunătăţirea fiecărui pas al traseului pacienţilor prin sistemul de sănătate. Această viziune necesită un efort colectiv din partea sectorului public şi privat şi un parteneriat pentru sprijinirea inovaţiei în domeniul medical”, a declarat Claudia Fleischer, general manager Roche România

Provocări medicale strategice 

Fondatorii acestei iniţiative au identificat trei provocări strategice ale sectoarelor de sănătate din Europa Centrală şi de Sud care pot fi adresate prin intermediul startup-urilor din zona digitală.

Primul dintre acestea este managementul datelor din sănătate – scopul este de a aduce într-un singur loc date fragmentate din domeniul medical prin dezvoltarea de soluţii digitale care pot sta la baza unor decizii medicale bazate pe dovezi.

A doua provocare este reprezentată de soluţii digitale care să permită screeningul şi diagnosticarea rapidă şi precisă a bolilor cronice pentru a oferi rezultate medicale mai bune pentru pacienţi.

A treia arie în care este nevoie de soluţii inovatoare este reprezentată de identificarea unor tehnologii digitale pentru o mai bună monitorizare a afecţiunilor care să permită pacienţilor şi sectorului medical să urmărească evoluţia bolii, într-o formă transparentă şi accesibilă pentru toate părţile implicate şi personalizată profilului fiecărui pacient.

Cum pot aplica startup-urile din România

Pentru acest program sunt eligibile companiile din Europa Centrală şi de Sud cu o echipă formată din cel puţin doi oameni, care deţin un prototip funcţional care se încadrează în provocările propuse şi investiţii atrase până în acest moment ce nu depăşesc cumulat suma de 5 milioane de Euro.

Startup-urile din România interesate să participe în cadrul HealthCare lab 2022 pot alege una dintre cele trei categorii de provocări. Formularul de înregistrare precum şi alte informaţii utile se găsesc pe www.healthcarelab.eu.

La începutul lunii decembrie, experţii HealthCare Lab vor alege cele 9 startup-uri care vor participa în programul de accelerare ce va începe în ianuarie 2022. Acesta va cuprinde workshopuri, sesiuni de mentorat individuale şi coaching dedicat, precum şi evenimente de networking.

Programul HealthCare lab se va finaliza în aprilie 2022 cu o zi dedicată prezentării proiectelor, urmată de selecţia câştigătorilor pentru fiecare categorie.

HealthCare lab este sprijinit local de către diviziile Grupului Roche prezente pe piaţa din România – Roche Pharmaceuticals, Roche Diagnostics şi Roche Diabetes Care.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe