Newsflash
Știri

Heliportul SJU Baia Mare va fi mutat pe acoperişul clădirii

de Florentina Ionescu - mar. 6 2023
Heliportul SJU Baia Mare va fi mutat pe acoperişul clădirii

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare va intra într-un proces de modernizare accelerată, iar astfel heliportul va fi mutat pe acoperişul clădirii.

În urma unor finanţări prin PNRR şi fonduri guvernamentale, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare va trece printr-un proces de modernizare accelerată, iar heliportul va fi mutat de la sol pe acoperişul clădirii, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan. 

sju baia mare

Spitalul Județean Baia Mare, încadrat în categoria a II-a de acreditare 

Acesta a vizitat unitatea medicală din municipiul Baia Mare alături de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi de parlamentarii liberali Călin Bota, Florin-Alexandru Alexe şi Cristian Niculescu Ţâgârlaş, discutând şi cu managerul spitalului, Alexandru Oros, potrivit AGERPRES.

„Am discutat despre principalele investiţii pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească, dar şi despre proiectele pe care deja le avem în implementare. Avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanţare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea şi modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale şi dotarea Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generaţie. De asemenea, la Spitalul Judeţean avem în implementare proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentraţiei de oxigen şi modernizarea, extinderea infrastructurii electrice şi de fluide medicale”, a spus Ionel Bogdan.

O clădire nouă care va cuprinde un Bloc operator

Investiţiile preconizate la SJU Baia Mare prevăd şi construcţia unei noi clădiri pentru creşterea operativităţilor medicale şi construcţia unui heliport pe acoperişul spitalului. 

Proiect de prevenire a infecţiilor nosocomiale la Spitalul Judeţean Botoșani 

„Prin implementarea unui alt proiect major la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în valoare de 70 milioane de euro, vom realiza o clădire nouă, care va cuprinde un Bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primiri Urgenţe nouă, o parcare subterană pentru maşinile celor care lucrează în această clădire şi un heliport deasupra clădirii. Acestea sunt principalele proiecte pe care le avem pentru dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru că îmi doresc ca maramureşenii să beneficieze servicii medicale de cea mai înaltă calitate în spitalele din Maramureş”, a mai adăugat Ionel Bogdan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe