Newsflash
Știri

HIV şi contracepţia

de Dr. C. M. - feb. 14 2012
HIV şi contracepţia

   La 31 ianuarie şi 1 februarie a.c, 53 de experţi din 20 de ţări s-au reunit în cadrul unei şedinţe tehnice convocate de OMS pentru a analiza posibila relaţie dintre metodele hormonale de contracepţie şi contractarea, evoluţia şi transmiterea HIV. Analiza a fost determinată de noi dovezi apărute în 2011, care sugerează o posibilă creştere a infecţiei cu HIV printre femeile care folosesc metode hormonale de contracepţie sau creşterea transmiterii virusului la partenerul neinfectat de către femeile care trăiesc cu HIV şi folosesc aceste contraceptive. Rezultatele acestei întâlniri vor sta la baza noilor recomandări ce urmează a fi anunţate de către OMS la jumătatea acestei luni. Recomandările actuale stipulează faptul că metodele hormonale de contracepţie şi dispozitivele intrauterine nu oferă protecţie împotriva HIV sau a altor boli cu transmitere sexuală (BTS), prezervativele reprezentând principalul mijloc de protecţie atât împotriva sarcinilor nedorite, cât şi a BTS, inclusiv HIV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe