Newsflash
Știri

Horațiu Moldovan: vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 va începe cel mai devreme în primăvară

de Florentina Ionescu - dec. 3 2020
Horațiu Moldovan: vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 va începe cel mai devreme în primăvară

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat că vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului viitor.

Declarația a fost făcută în cadrul unei dezbateri cu ocazia Zilei Mondiale a SIDA. Primii care vor fi vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2 sunt lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupele de risc.

Prof. Dr. Horațiu Moldovan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară”, declarat ieri Horaţiu Moldovan, în dezbaterea intitulată „Programul de tratament HIV în al doilea val COVID”, potrivit AGERPRES.

Secretarul de stat a mai spus că Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în țara noastră şi că există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie.

V-ar putea interesa și: Platformă națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

„Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”, a mai spus Horațiu Moldovan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe