Newsflash
Știri

HOSPICE Casa Speranței primește distincția „Spitalul anului” în România

de Florentina Ionescu - dec. 17 2021
HOSPICE Casa Speranței primește distincția „Spitalul anului” în România

Recent, HOSPICE Casa Speranței a fost desemnat „spitalul anului” în România. Această distincție a fost obținută la competiția Romanian Healthcare Awards.

Juriul internațional al Romanian Healthcare Awards a decis că HOSPICE Casa Speranței este „Spitalul anului” în România.

Cei 31 de membri ai juriului, din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca au evaluat aplicațiile la această categorie, dar și la celelalte șase categorii ale competiției. 

Echipa spitalelor HCS

Fundația HOSPICE Casa Speranței a fost finalistă la toate cele trei categorii la care a concurat: Echipa medicală a anului, Campania medicală a anului („Cancerul nu stă la distanță”) și Spitalul Anului, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

La ceremonia de premiere au participat reprezentanții finaliștilor, partenerii și susținătorii competiției, membri ai juriului și reprezentanți ai autorităților din sănătate.

Cu cine a concurat HOSPICE pentru titlul de spitalul anului

Finaliști la categoria la care Fundația HOSPICE Casa Speranței a obținut trofeul au fost: Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul de Urgență Zalău.

Proiectul pentru care HOSPICE a fost declarat câștigător la această categorie: Un model inovativ de îngrijire a pacienților cu boli incurabile în spitalele HOSPICE din Brașov și București.

„Felicit Fundația HOSPICE Casa Speranței pentru reușită, pentru munca excepțională desfășurată zi de zi, căci titlul de Spitalul Anului vine ca urmare a muncii depuse, a implicării, a asumării responsabilității. A unui efort colectiv și permanent”, a declarat Diana-Loreta Păun, consilier de stat la departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, referitor la această competiție care promovează excelența în sănătate.

Reprezentanții HOSPICE Casa Speranței spun că vor ca acest trofeu să lanseze în societate un mesaj, și anume că „Se poate”.

„Într-un spațiu medical românesc marcat, din păcate, de lipsuri, de probleme, cu o presiune suplimentară dată de această perioadă pandemică, să funcționezi ca spital fondat din donații, este o mare victorie. Să primești și titlul de Spitalul Anului, atunci când ai competitori de calibru, când juriul este format din specialiști de elită, reprezintă o recunoaștere a eforturilor permanente pe care le facem de 29 de ani. Am vrea ca acest trofeu să lanseze în societate mesajul “se poate”. Se poate să avem servicii medicale de calitate, la standarde internaționale, centrate pe un unic scop: binele pacientului. Este o recunoaștere care ne onorează, ne confirmă importanța a ceea ce facem și, mai ales, ne responsabilizează și mai mult în a dovedi că prețuim cu adevărat fiecare clipă de viață a pacienților noștri”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Un an marcat de premiere: telemedicină și acoperire națională

Acest trofeu vine după o perioadă grea, plină de încercări. În situația de criză provocată de COVID, Fundația HOSPICE Casa Speranței a făcut eforturi colosale pentru a-și adapta în scurt timp serviciile pentru pacienți astfel încât aceștia să nu resimtă o diminuare sau chiar stopare a îngrijirii de care au nevoie și care nu poate fi amânată, se arată în același comunicat.

Astfel, în perioada martie-aprilie 2020 s-a inițiat, pilotat și implementat un serviciu nou, de telemedicină care, în colelație cu celelalte servicii integrate în spitalele HOSPICE București și Brașov, să poată asigura continuitatea îngrijirii în orice moment și pentru orice pacient, de oriunde ar fi provenit.

Serviciile spitalelor HOSPICE au fost oferite în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 august 2021 pentru pacienți adulți și copii cu boli cronice progresive în stadii avansate, veniți în cele două centre (Brașov și București) din 36 județe ale țării. 

Serviciile au inclus intervenții specializate oferite de echipe interdisciplinare (medici, asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, kinetoterapeuți, consilieri spirituali), în sistem de internare, precum și în cadrul ambulatoriilor, centrelor de zi și prin echipele de îngrijiri la domiciliu integrate spitalelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe