Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Iași: 12 copii internați în spital din cauza COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 20 iulie 2022, ora 11:58

Doisprezece minori confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi în prezent în Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Doi dintre aceşti copii, sugari, se află la Terapie Intensivă, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Solange Tamara Roşu.

Potrivit acesteia, alături de ei este internat un al treisprezecelea copil, o fetiţă de o lună şi şaptesprezece zile, care este contact direct cu sora sa geamănă, potrivit AGERPRES

copii-covid-lung

Cele două fetiţe au fost aduse de la Fălticeni la spitalul ieşean în cursul zilei de marţi.

„Pe ATI este internat şi fratele geamăn al copilului care este contact. Acesta din urmă este negativ la testul PCR, însă fiind contact direct a intrat şi el în secţia ATI. Sugarul care este pozitiv are disfuncţie respiratorie acută şi este dependent de oxigen. În acest moment nu necesită protezare respiratorie şi ventilaţie mecanică. Este stabil hemodinamic, se alimentează. În continuare este în stare critică, cu o evoluţie imprevizibilă datorită vârstei”, a declarat Solange Tamara Roşu.

Aceasta a precizat că, alături de surorile gemene, în secţia ATI COVID-19 a spitalului este internată şi mama fetelor, care în urma testării s-a constatat că este negativă. Ea a adăugat că jumătate din pacienţii pozitivi sunt copii sub un an.

„Nu pun probleme deosebite, însă din cauza vârstei au nevoie de supraveghere clinică şi paraclinică”, a mai declarat dr. Roşu.

Etichete: covid copii spitalul pentru copii sfanta maria iasi spitalul sfanta maria sectia ATI COVID-19 sugari sugari si copii mici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC