Newsflash
Știri

Iași: 12 copii internați în spital din cauza COVID-19

de Florentina Ionescu - iul. 20 2022
Iași: 12 copii internați în spital din cauza COVID-19

Doisprezece minori confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi în prezent în Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Doi dintre aceşti copii, sugari, se află la Terapie Intensivă, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Solange Tamara Roşu.

Potrivit acesteia, alături de ei este internat un al treisprezecelea copil, o fetiţă de o lună şi şaptesprezece zile, care este contact direct cu sora sa geamănă, potrivit AGERPRES

copii-covid-lung

Cele două fetiţe au fost aduse de la Fălticeni la spitalul ieşean în cursul zilei de marţi.

„Pe ATI este internat şi fratele geamăn al copilului care este contact. Acesta din urmă este negativ la testul PCR, însă fiind contact direct a intrat şi el în secţia ATI. Sugarul care este pozitiv are disfuncţie respiratorie acută şi este dependent de oxigen. În acest moment nu necesită protezare respiratorie şi ventilaţie mecanică. Este stabil hemodinamic, se alimentează. În continuare este în stare critică, cu o evoluţie imprevizibilă datorită vârstei”, a declarat Solange Tamara Roşu.

Aceasta a precizat că, alături de surorile gemene, în secţia ATI COVID-19 a spitalului este internată şi mama fetelor, care în urma testării s-a constatat că este negativă. Ea a adăugat că jumătate din pacienţii pozitivi sunt copii sub un an.

„Nu pun probleme deosebite, însă din cauza vârstei au nevoie de supraveghere clinică şi paraclinică”, a mai declarat dr. Roşu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe